Be My Friend :)

24 January 2017

#3/2017: Ke Korea Lagi (3)

Assalamualaikum...

Untuk trip kali ini, kami stay di Namsan Guesthouse 4
guesthouse ni terletak tidak jauh dari Exit 3, Myeongdong Station
x jauh la nak kena berjalan
pastu dekat pulak dengan Namsan Cable Car
jalan kaki jer

Namsan Guesthouse 4 (sekarang Namsan Guesthouse 3)

Bilik VIP 1

Bilik VIP 2

Dapur

* Gambar2 ni semua KakRin ambil dari website Namsan Guesthouse (www.namsanguesthouse.com)

Oleh kerana trip ni ladies only
so KakRin book 2 bilik jer
bilik VIP 1 - 10 orang (6 dewasa, 4 kanak-kanak)
bilik VIP 2 - 5 orang (dewasa)
KakRin booking bilik ni 6 bulan sebelum pergi
booking adalah thru website Namsan Guesthouse
pastu diorang akan reply thru email untuk confirmkan booking
pastu lagi 2 bulan nak pergi sana
kena hantar email sekali lagi untuk re-confirmation
harga bilik bolehlah korang rujuk kat website diorang yer

Fortunately, dapur satu floor dengan bilik kami
so senang la nak masak
barang-barang basah memang kebanyakannya kami bawa sendiri
barang-barang yang senang dapat macam telur pula
kami beli kat convenience store
masak pun ikut la sapa yang rajin
xde giliran ke apa
pastu makan sama-sama
kalau nak makan kat luar pun, ok juga
sebab kat Myeongdong ni senang nak cari makanan halal
ada restoran makanan korea yang halal
ada gerai jual kebab
tapi kalau nak jimat, baiklah masak sendiri
sebab harganya mahal
lagipun boleh guna peralatan yang disediakan
breakfast pun pihak guesthouse sediakan
tapi terhad kepada roti, jem, peanut butter & kopi o sahaja
selalunya kami masak nasi goreng, nasi lemak atau maggi
makan kenyang2 baru semangat nak jalan2 kan...hehe..

Mesin basuh dan mesin pengering pula ada di tingkat atas
sabun disediakan secara percuma
manakala untuk menggunakan mesin pengering,
kena masukkan duit ke dalam mesin terlebih dahulu
wifi juga disediakan secara percuma
laju pulak tu...
so overall, best la duduk kat Namsan Guesthouse ni..
sambung...

No comments: