Be My Friend :)

05 December 2012

#66: My 2nd Trip to Seoul ~ Part 12

Salam.. :)

Hongdae Street
Setelah selamat sampai di Hongik University Station, kami tidak terus pulang ke hostel. Kami berjalan-jalan dahulu di Hongdae Street yang terkenal dengan shopping outlets & hundred of cafes, restaurants & bars. Tak sengaja nak pergi pun sebab xtau..haha..tapi bila nampak orang macam ramai jer kat situ, kami pun pergilah tengok. Tak sangka sampai di Hongdae Street. Nak pulak malam minggu...penuh sesak sepanjang Hongdae Street ni. Lively & happening! :)

 Aku ni sensitif sket bila nampak pokok warna kuning..mesti nak ambil gambar.. :)

 Ramai kan orang? nak jalan pun susah..tapi best tengok :)

Looking for something? Just start with window shopping but in the end, you'll definitely buy something here :P

 Accessories anyone? hehe.. terbeli gak satu dua benda..:P


On weekend meriah Hongdae Street ni. Siap ada special discount for most of the items selling here..weekdays pun buka tapi x semeriah on weekend :)



Kalau malam minggu selalunya ada street performances from indie band macam ni. Sedap suara diorang ni tau. Pandai bermain alat muzik dan  juga pandai berkomunikasi dengan penonton.. 2 thumbs up! :)

Lepas pusing2 dan membeli a few item secara terkawal (memaksa diri sebenarnya :P) kami singgah di restauran ini dahulu untuk makan malam. Dee cepat2 suruh aku ambil gambar dia sebab dia duduk sebelah mamat korea yang hensem tuh..haha.. (adik sapa la tuh! :P)
 
K.Ina makan bimbibap...punyalah penuh mangkuk tu bimbibap dia...haha..termengah2 K.Ina nak habiskan satu mangkuk besar tu dan sudahnya x habis gak.. :P

Close-up set bimbibap yang K.Ina order ~ lengkap dengan anchovy soup (sup ikan bilis) & dua jenis kimchi

Aku dan Dee pula makan Noodle in Anchovy Soup (bihun sup ikan bilis).. sedap tapi termengah2 jugak nak dihabiskan sebab mangkuk tu sama besar dengan mangkuk bimbibap K.Ina..haha..

Habis makan, kami ronda2 lagi di Hongdae Street sampai tak larat dan seterusnya kami pun pulang ke pangkal jalan...haha..dari Hongdae Street nak balik ke hostel x jauh pun. Berjalan kaki kira2 12 minit kot...tak dan nak berpeluh dah sampai..tapi sebenarnya nak berpeluh pun susah sebab sejuk sangat... :) 

Maka selesailah aktiviti hari ke-3 kami di Seoul... :)

2 comments:

zila said...

Restoran tu jual seafood jer ke??

marstories said...

zila: tak..restoran tu ada jual yang lain juga...ada la 7 jenis makanan yang dijual kot..tapi 2 jer yang xde apa2 jenis daging....gitu..