Be My Friend :)

02 December 2015

#12/2015: Kesayangan

Assalamualaikum... :)

Lama x jenguk blog
malas betul nak update
xde citer apa pun
tahun ni punyalah xde idea nak cerita apa sampai entry pun baru 12!! hahaha
kalau x pergi travel memana memang la xde citer
setakat masak yang gitu2 jer malas la nak citer
Bukan terer sangat pun masak2 nih
Tapi ni ada citer sket nak citer...pasal kesayangan baru...

Meet Bobbi & Mia (dari kiri)

Hari tu kan aku ada kata macam nak cari girlfriend untuk Bubu?
Ha..ni girlfriend untuk Bubu la..
tapi memandangkan budak 2 ekor ni kecik lagi...
baru 2 bulan umurnya
maka kenalah bela bagi besar dulu baru boleh bagi kawin
hahaha..

actually, aku beli budak 2 ekor ni dari Mudah.com
tapi masa tu tengok anak kucing yang lain
so aku wasap la tuan dia tanya ada lagi ke x kucing dalam iklan tu
mencuba nasib jer la kaedahnya
sebab dah 2-3 kali juga aku wasap tuan kucing yang lain tapi xde respond
maybe sebab dah sold out kot kucing dalam iklan Mudah tu

Nak jadi cerita, tuan kucing ni respond...
tapi dia kata kucing dalam iklan tu dah dijual..
tapi dia bagi gambar kucing yang masih ada (Mia)
tengok jer gambar terus berkenan
tanya jantina..dia kata betina
cantik la..terus setuju..
Booking dulu...gaji baru pergi ambil
tuan dia tinggal kat Seberang Jaya jer

Masa pergi nak ambil si Mia tu
Mak kepada tuan kucing offer amik sekor lagi
dia kata kesian sebab kucing tu tinggal 2 beradik jer
dia nak bagi free jer si Bobbi tu
Tak fikir lama terus setuju...
ok kot bela 2 ekor..termasuk Bubu 3 ekor la..
terkejut Mr Hubby...sekali jadi 2 ekor anak kucing dalam carrier..
Baik tuan kucing tu...terima kasih la yer..

Dalam kereta nak balik ke rumah baru fikir nama budak 2 ekor tu
actually nama Mia tu memang dah pilih sesiap masa booking
yang sekor lagi tu jer baru nak fikir nak beri nama apa
fikir punya fikir...akhirnya kami setuju bagi nama Bobbi..
hehehe..
actually si Bobbi pun betina gak..
lantaklah..kucing kan..x kisahlah :P

Bubu di dalam banglo 3 tingkatnya dengan muka sedih :P

Bubu dapat sangkar yang lebih besar
3 tingkat tu
sangkar dia yang lama tu bagi Mia & Bobbi pulak
Letak dua2 sangkar sebelah menyebelah
boleh diorang kenal2 dulu..
hahaha...

Pagi tu beli sangkar baru Bubu
pastu balik umah pasang & pindahkan Bubu
petang pergi ambil Mia & Bobbi pulak
2 weekend la aku & Nasrin mengemas bilik tempat letak sangkar tu
mujur sangkar baru Bubu tu beli share dengan Mr. Hubby
tapi all in berhabis banyak jugalah gaji bulan ni dengan kucing2...
huhu..
Xperlah...moga Allah murahkan rezeki aku kan...
dan moga ketiga-tiga kucing kesayangan ni membesar dengan sihatnya..
amin..