Be My Friend :)

11 July 2013

#35: Entry bergambar

Salam... :)

Entry kali ini adalah berdasarkan gambar2 di bawah...hehe.. :P


Hari Khamis minggu lepas, aku join program derma darah kat tingkat bawah tempat kerja aku ni. Ini kali kedua aku menderma darah since July last year. Selesai jer segala pemeriksaan awal dan diberi tray di atas, hati pun mula start berdebar2..hehe..aku takut sebenarnya..tapi nak jugak derma darah...hehe..bila nurse suruh duduk di atas kerusi tempat derma darah tu, muka buat2 macam cool..padahal.....haha...aku tengok all the proses dari dicucuk dengan jarum yang kecil ke jarum yang besar...adooii...and selepas 20 minit, semuanya selesai dan diberikan cenderahati serta diarahkan untuk makan dan minum di tempat yang disediakan oleh pihak penganjur...syabas! pada diri sendiri... :)


Hari Jumaat pulak, aku ikut ofismate aku pergi ke kedai kurma Yusof Taiyoob yang berdekatan dengan Padang Kota. Kelab ofis aku nak beli secara borong untuk diberi kepada semua ahli kelab sempena menyambut Ramadhan Al-Mubarak ni...kat kedai ni, selain daripada jualan secara borong, ada juga yang dijual secara loose dengan harga yang murah2 juga....fuhh..rambang mata tengok...macam2 nama kurma ada... :)

Dan aku 'terbeli' ni kat kedai tu... :)

Dan ini adalah antara juadah berbuka puasa aku semalam...Pisang Raja goreng...:) Pisang Raja ni aku bawa balik dari kampung aku last weekend. Kebetulan masa aku balik tu, mak aku baru jer tebang 2 tandan Pisang Raja ni. Apa lagi...bawak balik 3 sikat ke Penang...satu sikat bagi Mil..:)

Sedap tau pisang ni. Kalau kat Penang, belum pernahlah aku jumpa lagi pisang goreng tu guna pisang Raja..selalunya pisang Abu atau pisang Awak jer kan? X pun pisang Tanduk ke...kat Perak jer ada pisang Raja ni.. :)
Last but not least, perkenalkan...ini anak sedara aku...Farish namanya...balik kampung hari tu, sempatlah jumpa adik aku sefamily yang balik kejap dari Ipoh semata2 nak jumpa kami. Yer la...adik beradik pun, bila dah kerja dan duduk jauh2 ni susah juga nak jumpa kan?.. dah jumpa tu, sempatlah melayan si Farish ni main sementara parent dia pergi shopping kat pasar malam..hehe..

Aku: Baju raya sendiri dah settle, tinggal lagi nak beli tudung yang match dengan baju jer la.. :)

No comments: