Be My Friend :)

05 February 2013

#8: Motor Kesayangan


Petang semalam, akhirnya aku terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada motor kesayangan aku - Si Biru selepas memberi khidmat yang tidak berbelah bagi selama 9 tahun lamanya (since 2004). Bye2 si Biru... :(

Makanya, hari ni pergi kerja naik motor baru! Berdebar2 jantung sementara nak sampai ofis pun..haha..bukan apa, motor baru adalah motor biasa yakni bukan skuter. Dulu masa bawa si Biru tu, kaki relax jer, tangan jer buat kerja (pulas minyak & brek). Ni motor baru, bukan tangan jer bertugas, kaki kiri & kanan pun kena buat kerja sama. Tinggi pulak tu motor baru ni...kaki pun x berapa nak sampai jalan. Adoii..masa ni la tetiba rasa rugi badan x tinggi..hehe...rasanya nanti nak kena pergi potong seat sket bagi rendah...baru sesuai dengan tuan! hehe :) 

So kesimpulannya, kekok & cuak jugaklah di hari pertama ni...sementara nak biasakan diri kan? Lama2 nanti okey la kot...tapi bukan aku jer risau, bapak mertua, Mr. Hubby & mak aku pun risau sama. Semua pakat telefon aku dah sampai ofis ke belum tadi..hehe..mak aku pulak semalam dah pesan 2-3 kali thru sms..hehe.. InsyaAllah aku bawak elok2....dan moga Allah permudahkanlah perjalanan aku pergi & balik kerja selalu...amin.. :)

aku: Welcome si Oren.. :)

6 comments:

TiNiE said...

wow bestnya dpt motor barewww...
ya ya take care na :)

marstories said...

Tinie: hehe...insyaAllah.. :)

Double F & Double D said...

motor apa k.rinie???
bestnyaaa..

Naja Naja said...

tahniah Rini, bermoto baru.. patah tumbuh hilang berganti.. biru jugakka yang baru ni ?

marstories said...

Naja: terima kasih..yang baru itu berwarna oren :)

marstories said...

Farah: Honda je...warna oren..ada kat tempat parking tu.. hehe.. :)