Be My Friend :)

22 February 2013

#13: Cerita Minggu Ini

Salam... :)

Minggu ni xde entry baru kan? Sebab aku xde bahan nak cerita pun...haha...kalau pergi jalan2 InsyaAllah la banyak bahan nak citer. Ni pergi kerja, balik kerja, weekend pun lepak rumah basuh baju, kemas rumah...so apa yang menarik nak diceritakan pun...kan?

Anyway, minggu ni sebenarnya aku tinggal berdua jer dengan my daughter sebab mr.hubby pergi kursus di Pulau Pangkor since last Wednesday sampailah esok (Sabtu). So bila mr.hubby xde, tugas ambil anak aku dari nursery (transit), aku la yang kena ambil alih. Makanya time balik memang sharp2 pukul 5.30 ptg aku dah tak sabar2 nak punch card dah. Nak kejar feri lagi...eh..bukan la kejar feri tu...hehe...tunggu feri sebenarnya..sebab kalau lambat sampai kat jeti, maka lambatlah turn dapat masuk feri tu dan akhirnya akan menyebabkan aku lambat sampai ke nursery...gitu..

Since berdua jer kat rumah, makanya aku masak yang simple2 jer la untuk makan malam...hari Rabu beli jer kuetiaw sup sorang satu, hari Khamis aku masak spaghetti aglio olio & hari ni (Jumaat), aku ingat nak pergi pasar malam kat taman perumahan aku tu jer...eh! nampak cam sekali jer masak ek?..hehe..berdua jer so nak masak pun malas... :P esok pulak, untuk lunch, my daughter dah request nak makan McD jer...senanglah camtu kan?! haha :)

Spaghetti aglio olio in the making :)

 Siap masak, masa nak makan tabur shredded parmesan cheese, pastu makan depan tv sambil tengok drama Korea...hehe..terbaik!

 Lepas makan, terlebih rajin pergi lukis plak kat seluar jeans my daughter...ni gambar sekerat jalan..gambar final lupa nak snap...hehe...

Tu jerlah ceritanya...happy weekend yer korang.. :)

aku: omg...dilantik jadi setiausaha kelab kat ofis...boleh ke ni?... pening3!... o_O

2 comments:

Naja Naja said...

sedapnya spaghetti olio olio tu.. mai umah aku nanti tolong buat buleh ? aku jadi assistant hang... hahaha ! sekian.

marstories said...

Naja: haha...alamak! boleh3..insyaAllah..senang jer tu.. :)