Be My Friend :)

25 May 2012

#32: The 10th Anniversary

Today is my 10th wedding anniversary and also my birthday.
 
Alhamdulillah.
 
For Mr. Hubby, thank you for bear with me through this excellent years. 
 
I'm so grateful to have you by my side.
 
Sometimes i do get emotional (upset, angry, sentimental, etc), irresponsible (selfish, thoughtless, etc) or even immature (ignorance, childish, etc) and i knew i'm complicated sometimes but the same goes for you too because we're not perfect.
 
So that's why we need each other to complete each other. 
 
And sometimes we might have a different ideas or a different interest but that's okay because we're just two different person anyway.
 
I love you the way you are and all the things that we've been through together.
 
May Allah bless us always! :) 
 
Happy 10th Wedding Anniversary!     

22 May 2012

#31: Hari Keluarga @ Bukit Merah Laketown Resort

Last 2 week (12 & 13 Mei 2012), ofis aku buat hari keluarga yang bertempat di Bukit Merah Laketown Resort. Sorry lambat update sebab gambar dari kamera pejabat baru jer dapat semalam..jenuh juga nak tengok beratus2 gambar dalam cd yang diberi..jom tengok gegambar:

Konvoi ke Bukit Merah

Sampai di Bukit Merah Laketown Resort

Lepas daftar dapat goodies bag sorang satu


 

Muka2 happy nak main air :P

Lepas bagi chances semua bertukar baju dan bersedia, games pun diadakan di dalam water park di Bukit Merah tersebut. Aku tak tau diorang ni main games apa sebab aku xde pun di tempat kejadian..hehehe..kan aku pergi exam..so memang aku x ikut la konvoi dari pagi2 hari Sabtu tu. Goodies bag tu pun aku dah songlap sehari lebih awal sebab takut diorang lupa kat aku sampai x dapat goodies bag tu..haha..so jom tengok gambar lagi.. :P.. oh yer, walaupun xde dalam gambar, aku kumpulan hijau..

Lepas penat bermain air, diorang diberi packed lunch yang disediakan oleh pihak Bukit Merah Laketown Resort. Katanya sedap.. :P.. lepas tu barulah masing2 mendaftar masuk ke bilik hotel...eloklah tu sebab masing2 dah letih, kenyang dan sunburn..hehe..Aku pulak elok habis jer exam dalam pukul 3.15 petang terus bergerak ke Bukit Merah. Mujur aku kena exam di USM Kampus Kejuruteraan di Nibong Tebal. Jadi xdelah jauh sangat nak sampai ke Bukit Merah nun..lebih kurang sejam gitu..exam macam mana? S.U.S.A.H....hehehe...malam pulak ada dinner di Dewan Kaloi..temanya Pink & Blue...tengok gambar lagi jom..   


Masa dinner, ada pertandingan hot mama & baby, persembahan unit2, best dress dan penyampaian hadiah pertandingan tersebut termasuklah untuk acara sukan yang telah diadakan di water park pada siang harinya. Makanan malam tu sedap dan pelbagai pilihan. Acara malam tu tamat bila jam sudah menunjukkan pukul 10.30 malam. Esoknya lepas breakfast, ada peraduan mewarna untuk kanak2 yang berumur 12 tahun ke bawah. My daughter masuk juga peraduan mewarna ni dan berjaya mendapat tempat ke-5..jadilah..dapat hadiah..berseri muka dia..hehe.. 

  
Us
 Lepas selesai peraduan mewarna dan lunch di dewan yang sama masa dinner malam sebelumnya, kami pun check out dan bertolak balik ke penang...sekian.. :P

04 May 2012

#30: Exam


Gambar hiasan: Dengan kawan2 :P
Sepanjang minggu lepas & minggu ni xde apa cerita yang nak diceritakan. Sebab itulah bersawang sket blog ni... :) Cumanya last weekend aku balik kampung. Rindu kat mak sebab dah lama x balik kampung since last December masa adik aku bertunang. Lepas tu start January sibuk simpan duit nak pergi Korea & Singapore pulak...hehe..pastu bajet lari sampai nak balik kampung pun rasa x lepas..haha..tapi walaupun x dapat balik kampung selalu, boleh kata hari2 aku call atau sms dengan mak aku tau..xdelah sampai lupakan keluarga...dengan adik2 pun sama..saling bersms la..termasuk ada la sorang dua adik yang sms sebab nak mintak duit jer..hehe..opps..

Weekend ni pulak xde plan apa2..lepak rumah jer kot..atau balik umah mertua yang jaraknya lebih kurang setengah jam dari rumah aku.  Itu acara wajiblah tiap2 minggu.  Bukan ada orang lain pun..kami jer la 3 beranak..pastu mak & bapa mertua aku..keluarga kecil..oh...lupa..ada kenduri kahwin anak officemate aku juga hari sabtu tu..ok la..boleh pergi makan kenduri kat tanjung.. :) tengok laut lagi..huhu..

Hari Sabtu next week, aku ada exam..untuk masuk skim perkhidmatan PTD gred M41. Entahlah.. ke laut agaknya nanti yang aku jawab sebab baru semalam dapat sms dari SPA soh pergi exam ni. Surat exam pun print sendiri dari website SPA. Ada lebih kurang seminggu jer la nak prepare..tapi setakat ni apa pun x baca lagi nih.. :P hehe.. ni kira dah nak masuk kali kedua la aku ambil exam ni..last year kantoi sudah..hehe..susah ya amat.. xperlah..cuba ajelah..lepas abis exam petang sabtu tu aku terus gerak ke bukit merah pulak. Ada family day ofis aku. Rugilah x dapat nak join sukaneka kat dalam water park tu sebab games tu sebelah pagi. Exam punya pasal..tapi still boleh join dinner malamnya tu..pastu next day ada coloring contest untuk budak2..okaylah tu kan..so..happy weekend yer korang..take care.. :)