Be My Friend :)

17 October 2012

#48: Kdrama Review - Reply 1997

Seperti biasa untuk sinopsis sila rujuk www.koreandrama.org :)

Reply 1997 ni drama yang aku tengok bersekali dengan drama To Beautiful You dan Arang & The Magistrate sebab dua2 drama ni aku kena tunggu tiap2 minggu..dah tu seminggu 2 episode jer..jadi dalam waktu tunggu tu, aku layan la drama Reply 1997 ni sebab drama ni dah habis disiarkan di Korea. Mulanya, aku tengok sebab ada Seo In Guk sebab aku suka lagu2 dia walaupun dia xlah hensem (sori Seo In Guk :P)..pastu sebab rating drama ni tinggi...so nak tengoklah apa yang best sangat dengan drama ni kan..

Jung Eun Ji (A Pink) sebagai heroin drama ni aku x kenal..means..aku x pernah tengok dia dalam mana2 drama yang aku tengok sebelum ni sementelah ini drama pertama dia pun :P....Hoya (Infinite) pun aku x perasan sebab dalam kumpulan Infinite, aku cuma kenal L.. hehe..jadi belasah jer la tengok drama ni..best la kot sebab rating tinggi..

So pada keseluruhannya, menarik jugaklah drama ni walaupun aku rimas dengan Eun Ji yang berlakon sebagai Si Won yang sangat obses pada kumpulan H.O.T (idol group yang popular pada tahun 1997). Kasar si Si Won ni..nak2 pulak dengan cara percakapan (dialek Busan) dan perlakuan kasar dia..huh..sian Seo In Guk (Yoon Je)..selalu kena buli dengan dia...drama ni lebih kepada flash back la dari tahun 2012 ke tahun 1997 dan seterusnyalah...jadi untuk drama ni aku bagi 3.5 bintang.. :)

gambar kredit kepada www.koreandrama.org

No comments: