Be My Friend :)

27 September 2012

#43: Cedera

Al-kisahnya masa raya hari tu dengan x sengajanya ibu jari kiri tangan aku terseliuh sket..bengkak la sikit pastu bila dah hilang bengkak, sakit tu masih ada sampailah sekarang ni..ada la jugak aku pergi check kat klinik dekat umah aku tapi disebabkan klinik tu xde x-ray, doc soh pergi hospital..takut la retak ke apa katanya..so aku pun pergilah x-ray kat hospital....free jer & betul xde retak ke apa..doc pun bagi ubat tahan sakit & ubat sapu jer..

Pastu bila balik kg masa sepupu aku kawin lebih kurang 2 minggu lepas, ada juga aku minta tolong kawan mak aku tolong urutkan sebab dia tukang urut..tp still..sakit x hilang...sudahnya hari2 aku urut sendiri jer dengan minyak panas warna merah la...warna hijau la..balm la..krim yang klinik bagi & krim yang hospital bagi..ikut mana yang aku nampak..hehe..pastu kadang2 aku bandage dia bila rasa sakit terlebih..

Tapi alih2 2 hari lepas, tetiba jari tu bengkak pulak..sebab sejuk kot..penang hujan lebat minggu ni..tiap2 hari pergi balik kerja aku kena pakai baju hujan..tu pasal tangan sejuk dan bengkak kat jari yang terseliuh tu kot..dah tu semalam, pepagi lagi aku pun ke klinik. Memula tu hantar sms kat bos dulu bagitau datang lewat sikit sebab nak pergi klinik dulu. Pukul 8.30 pagi dah terpacak depan klinik walhal klinik bukak pukul 9.00 pagi. Xperlah..tunggu jer la sebab nak patah balik umah agak jauh gak..x berbaloi lagipun hari dah mendung semacam..sambil tunggu sempat call mak nak mengadu..hehe..

Klinik bukak jer terus aku pegi kaunter pendaftaran..jadi pesakit pertama..hehe..actually ada sorang makcik tu yang jadi orang pertama masa tu sebab dia tunggu betul2 depan pintu klinik..hehe..tapi dia x jadi bila tengok senarai nama doc bertugas hari tu..Dr. S..hehe..memula makcik tu ingat Dr. N yang bertugas..rupanya Dr. N bertugas hari Isnin, Selasa & Khamis jer..aku pun suka Dr. N dari Dr. S sebab Dr. N tu lembut orangnya..macam lebih concern..tapi sakit punya pasal takkan nak tunggu esok kot kan..hehe..sakit2 pun ada hati nak pilih2 doc.. :P

Dr. S tu ok gak..cumanya dia doc serius..muka ala2 nak telan orang sket..tapi dia still mendengar bila kita mengadu tentang sakit kita tu..aku pun bla bla bla cerita tentang sejarah jari aku yang bengkak tu..dia pun check sambil aku kejap2 aduh..aduh..aduh..hehehe..last2 dia suggest soh buat blood test..nak check kandungan darah tu kot2 ada asid ke gaot ker..sebab aku dah buat x-ray kat hospital hari tu..so ambillah darah kat lengan kanan dan result keluar Isnin nanti..dan diberi 3 jenis ubat & mc sehari..kena rm92.00 (fuhh..mujur dah gaji)..kuar klinik terus sms kat bos & kak Ina (soh dia bagitau admin) :P Balik umah makan ubat & balut jari yang bengkak tu dengan halia sebab nak urut x boleh sebab bila tersentuh pun sakit mcm berdenyut2...dah balut jadi camni la rupanya.. :)


Hari ni masih bengkak lagi jari tu tapi aku x balut la...dah boleh sentuh dan urut2 dia sikit2..pastu makan ubat dan sapu2 krim yang klinik bagi tu. Masa bawak motor, bila nak bagi signal terpaksalah aku tolak dengan jari telunjuk dan tutup signal dengan tapak tangan sebab ibu jari masih sakit...gitulah ceritanya..dan harap2 result blood test tu okay2 jer..huhu..

No comments: