Be My Friend :)

27 July 2012

#38: Cerita bulan puasa

Aku sebenarnya xde benda pun nak diceritakan. Sebab tu la aku x rajin nak buat entry baru pun. Yer la..semua pun biasa jer..xkan aku nak cerita hari ni aku makan apa, buat apa, pegi mana kalau setakat pegi keje, balik keje jer kan?

Bulan puasa pun samalah aktivitinya. Pergi keje, balik keje..pastu lauk untuk berbuka pun beli jer sebab nak masak x sempat memandangkan dekat pukul 7 mlm baru aku sampai umah. Lagipun kat bawah ofis aku ni ada jer mini bazar ramadhan...kan senang.. :) Tapi aku beli lauk2 jer la..yang kategori kuih & lain2 tu, Mr.Hubby akan beli di pasar ramadhan dekat dengan rumah kami sebab dia jenis nak makan kuih2.. aku plak jenis nampak nasi jer..hehe..itupun hari2 kena remind dia..jangan beli bebanyak mcm ada 8 orang nak makan..walhal kami bertiga jer..dia bukan boleh..kesian tengok orang yg meniaga tu katanya..niat tu baik tapi kalau kita x makan, dah membazir pulak..lagi x baik..kan? Sian peti ais bila terpaksa sumbat mcm2 yang x abis..nak dibuang terus sayang pulak..sudahnya dok la dalam peti ais sampai kejung baru buang..haha..

Weekend ni aku rasa aku nak jahit langsir untuk sliding door umah aku tu la...dah banyak minggu beli kain semua tapi x sampai mood nak menjahit. Amboi..menjahit pun kena ada mood ker? Haha..Eh..tapi betul tau..nak menjahit ni kena ada mood gak..kalau xde mood kang jahit x elok..hehe..teori aku sendiri..kecualilah kalau orang tu memang kejenya sebagai tukang jahit kan..memang hari2 la dia menjahit tanpa ikut mood..kan?

Ala..baru tahun ni jer pun aku ingat nak bertukar langsir..rasanya dah 3 tahun kot x tukar..aku malas..:P lagipun nak tukar langsir satu rumah makan kos yang tinggi tau..lagipun x la penting sangat sebab aku pun bukannya beraya kat rumah aku pun..yer la..raya jer balik kg Mr.Hubby...pastu balik kampung aku pulak..dah seminggu baru balik umah sendiri..eloklah lepas tu cuti raya pun abis dah..haha..tapi tahun ni tetiba jer rasa meluat kat langsir yang ada tu..tu sebab nak tukar lain..haha..tapi korang janganlah imagine yang aku akan jahit langsir siap ropol2 bagai tu tau..hehe..sebab aku jahit tegak jer..itu jer aku terer.. :P

Oklah..selamat meneruskan ibadah puasa yer korang..kalau ada yang still nak tanya pasal trip to korea tu bolehlah email terus kat aku yer..aku hepi jer nak membantu..hehe.. :)

No comments: