Be My Friend :)

04 May 2012

#30: Exam


Gambar hiasan: Dengan kawan2 :P
Sepanjang minggu lepas & minggu ni xde apa cerita yang nak diceritakan. Sebab itulah bersawang sket blog ni... :) Cumanya last weekend aku balik kampung. Rindu kat mak sebab dah lama x balik kampung since last December masa adik aku bertunang. Lepas tu start January sibuk simpan duit nak pergi Korea & Singapore pulak...hehe..pastu bajet lari sampai nak balik kampung pun rasa x lepas..haha..tapi walaupun x dapat balik kampung selalu, boleh kata hari2 aku call atau sms dengan mak aku tau..xdelah sampai lupakan keluarga...dengan adik2 pun sama..saling bersms la..termasuk ada la sorang dua adik yang sms sebab nak mintak duit jer..hehe..opps..

Weekend ni pulak xde plan apa2..lepak rumah jer kot..atau balik umah mertua yang jaraknya lebih kurang setengah jam dari rumah aku.  Itu acara wajiblah tiap2 minggu.  Bukan ada orang lain pun..kami jer la 3 beranak..pastu mak & bapa mertua aku..keluarga kecil..oh...lupa..ada kenduri kahwin anak officemate aku juga hari sabtu tu..ok la..boleh pergi makan kenduri kat tanjung.. :) tengok laut lagi..huhu..

Hari Sabtu next week, aku ada exam..untuk masuk skim perkhidmatan PTD gred M41. Entahlah.. ke laut agaknya nanti yang aku jawab sebab baru semalam dapat sms dari SPA soh pergi exam ni. Surat exam pun print sendiri dari website SPA. Ada lebih kurang seminggu jer la nak prepare..tapi setakat ni apa pun x baca lagi nih.. :P hehe.. ni kira dah nak masuk kali kedua la aku ambil exam ni..last year kantoi sudah..hehe..susah ya amat.. xperlah..cuba ajelah..lepas abis exam petang sabtu tu aku terus gerak ke bukit merah pulak. Ada family day ofis aku. Rugilah x dapat nak join sukaneka kat dalam water park tu sebab games tu sebelah pagi. Exam punya pasal..tapi still boleh join dinner malamnya tu..pastu next day ada coloring contest untuk budak2..okaylah tu kan..so..happy weekend yer korang..take care.. :)

2 comments:

Naja Naja said...

Rinie. good luck ! Semoga lulus cemerlang dan berjaya jadi PTD satu hari nanti.. mana tau satu hari nanti aku jd PA hang ker.. hahahahah !

marstories said...

Naja: Thanks..insyaAllah..moga2 berjayalah hendaknya tapi bukan sebab aku nak jadi bos hang atau bos sapa2..tapi sebab pada aku, exam tu is a way to get a better job, better opportunity & better pay for a better life and to repay all the hardworked i've done to get my degree before..itu jer..