Be My Friend :)

18 April 2012

#29: My Favourite K-Movie


Ini Korean movie yang paling aku suka..hehe.. Chilling Romance @ Spellbound yang dibintangi oleh Son Ye Jin sebagai Yeori & Lee Min Ki sebagai Jo Goo. Kenapa movie ni best sangat? sebab ada pelbagai genre dalam filem ini iaitu ada elemen cinta, komedi, hantu, sedih & happy yang diadunkan dalam satu cerita yang menjadikan filem ini sangat menarik. Maksudnya, bila tengok movie ni, korang boleh rasa seram sebab Yeori ni boleh nampak hantu dan hantu tu selalu ikut dia hingga memaksa dia menjauhkan diri dari orang sebab bila Yeori ni rapat jer dengan sapa2, hantu tu akan kacau orang tu. Komedi pulak sebab dalam filem ni banyak betul unsur2 komedi yang buat korang tak tahan nak ketawa..hahaha..masa aku tengok pun jenuhlah aku kontrol jangan sampai tergelak kuat2..Cinta pula adalah melibatkan cinta antara Yeori & Jo Goo..sangat sweet diorang ni..sama2 nak bercinta tapi sama2 penakut dengan hantu yang ikut Yeori tu..then ada sedih dan happy juga.. oh yer..ada unsur2 magik jugak sebab Jo Goo ni magician..so secara keseluruhannya filem ini memang superb! Berbaloi tengok tapi..elakkan dari tengok time malam2 dan sorang2..hehe.. dan untuk filem ni aku bagi 5 bintang

p/s: Highly Recommended :) 

4 comments:

Naja Naja said...

wah rini.. aku belum termampu tengok citer or drama korea setakat hari ni. belum sampai seru. hahaha

marstories said...

aku pulak x pakai seru bila nak tengok apa2 movie atau drama pun naja. asalkan best, x kisahlah itu citer korea ke, taiwan ke, omputih ke, hindustan ke..aku layan jer.. :) sebab kita pun individu yang berbeza..jadi minat surelah x sama.. kan?

Naja Naja said...

Betui tu selera masing-masing. Aku beli cd Full House dari zaman bila ntah.. nak tengok sebab semua ipar duai dok tengok leh gelak mengekek-ngekek.. last2 CD tu pun ntah kemana pergi tak sempat tengok pun ! Tapi aku mmg menyimpan cita-cita nak tengok Full House satu hari nanti. Murni kan cita-cita ku ?

marstories said...

yup..selera masing2..asalkan x mendatangkan mudarat kepada diri sendiri, bolehlah teruskan minat yang ada tu..lagipun kita x boleh kata sesuatu benda tu tak best kalau kita x cuba tengok/buat sendiri dulu kan..mcm don't judge a book by its cover la jugak konsepnya..gitu..full house tu drama tahun 2004 nun..fuhh..lama giler dah punya citer.. :) tapi best citer tu..