Be My Friend :)

30 March 2011

I Do - Colbie Caillat

what a nice song! hehe.. click HERE to download the song (link)...



sushi


korang suka makan sushi? aku suka..heheh.. tapi x semua jenis sushi la yang aku suka makan. ada jugak yang aku x lalu nak makan pun..dan xlah selalu sangat ada peluang nak makan sushi sebab bukan selalu pun pegi tempat yang ada jual sushi...berpusing2 ayat aku ek? hehehe..sebenarnya nak bagitau.. semalam aku beli sushi..12 box for RM10.90..so memandangkan aku sorang jer makan sushi kat umah tu since mr. hubby x lalu @ x makan dan anak aku pulak hanya makan sushi udang, so aku bawaklah semuanya ke ofis aku. jadi aku breakfast dan lunch ngan sushi jer la hari ni..hehe..



ini la bekal sushi aku hari ni :) (separuh darinya dah makan) haha..


gambar atas credit to: theratnergazette.blogspot.com :)

27 March 2011

my audience this week

this is my audiences for this week (from 20 March 2011 to 27 March 2011).. :) all i can say is.. THANK YOU... 감사합니다 (kamsahamnida), terima kasih for visiting my blog...




South Korea 67

Malaysia 54


Indonesia 16

United Kingdom 10


Philippines 7

United States 4


Bulgaria 2

Netherlands 2


Peru 2

Brunei 1

21 March 2011

kelas 2

sambung citer kelas aku semalam..

as the result, the presentation went suck! itulah.. dah kepala aku sorang jer fikir.. dah aku sorang jer buat..aku buat ikut yang aku faham ajelah.. tapi lecturer kata, x betul2 ikut apa kehendak soalan.. !@#$%% ...omg.. my effort goes useless....sangatlah aku frust..dahlah lecturer tu mulut macam &^%$$# ... korang tau..aku siap tanya kat dia dalam student portal, pastu email..pastu hantar sms lagi kat dia.. satu pun dia x jawab tau! sebab aku x faham apa kehendak soalan dia tu.. x jelas.. tapi dah dia pun buat dek jer, aku buat takat mana yang aku faham ajelah.. tensen..tensen..tapi bukan group aku jelah kena.. group2 lain pun kena gak..ada satu group je kot yang buat betul...tapi aku terasa sangatlah..sebab keseluruhan group projek tu aku yang buat sampai x tido langsung seharian...so bila it went wrong..and lecturer melaser dalam kelas, yang semua orang dengar..aku rasa malu, marah, frust, sakit ati.. macam2 la.. lagi nak abih belajar nih... lagi rasa x boleh nak buat.. lagi rasa down.. lagi rasa nak berputus asa... lagi rasa letih... bercampur baur dalam kepala otak aku nih.. minggu ni ada kelas lagi.. ada presentation lagi untuk subjek lain.. and also need to finish my tesis...Ya, Allah.. permudahkanlah..aku rasa seksa dah nih.. amin..tapi mujur la ada kawan2 yang bagi semangat.. thanks yer korang...saat2 kritikal macam ni, aku memang harap sangat kata2 semangat dan doa dari korang to stay strong.. thanks.. i really appreciate that..

20 March 2011

kelas

aku ada kelas hari ni kat shah alam. semalam, buat assignment punya pasal pastu sambung buat mid term test lagi.. pukul 6 pagi baru settle semua. rehat kejap 5 minit, pastu kemas beg, gosok baju..terus mandi dan bersiap. Pukul 7.15 pagi dah kuar dari rumah..bas aku pukul 8 pagi. as a result.. kerja siap.. cuma sebab aku x tido langsung, aku rasa aku dah macam berjalan kat atas awangan.. hehe.. macam x pijak tanah..sepanjang dalam bas dari butterworth ke kl pun, bukannya boleh tido sangat... x selesa. bas yang aku naik tu, langsir dia x cukup lebar.. i mean, x boleh nak tutup keseluruhan tingkap kat seat yang aku duduk tu.. sudahnya kat bahagian muka terdedah dengan panas..so camana la aku nak tido kalau kat bahagian muka tu berpanas?.. so sepanjang lebih kurang 4 jam perjalanan tu, aku rasa lebih 10 kali jugaklah aku terjaga dari tido... takperlah..balik nanti aku cover balik..

kelas pukul 4.00 petang karang ada presentation, tu pasal la aku seksa diri aku siapkan jugak assignment sepanjang malam sampai pagi tadi.. itu assignment group..tapi sebab group project ni ada 2 untuk subjek yang sama, aku ngan geng lam group dah sepakat bahagikan tugas.. tapi..tu la.. kalau korang tengah belajar lagi, atau korang pernah belajar macam aku ni, jarak jauh..korang tau la macam mana problems yang ada dalam group project nih.. banyak yang bagi alasan, x tau nak buatlah, xde masa nak buat bahagian dia la sebab kerja banyak, sakit, pergi kursus, xde internet kat rumah la.. adooii... seksa.. abih? x pernah pulak diorang fikir.. kalau aku pun kata aku x tau nak buat.. aku pun xde masa nak buat sebab kat tempat kerja banyak kerja nak kena buat berlambak2.. atau aku boleh kata aku pergi kursus kat luar negara ker yang diorang xkan tau pun aku tipu ke tak sebab belajar jarak jauh nih.. jarak kita ngan kawan2 kita pun jauh gak.. masing2 berterabur kat macam2 negeri dan akan bertemu masa kelas jer every weekend...so sangat mudah nak tipu kalau xnak buat bahagian diorang dalam group project tu tau.. yang aku paling x boleh tahan kalau kata, x tau nak buat atau xde internet kat rumah... please la.. abih yang assignment subject lain tu, diorang cari info dari internet kat mana? boleh jer kan pegi cc kalau xde pc atau internet kat rumah.. alasan..alasan..

inilah sebabnya aku berjaga, gigih siapkan assignment tu jugak sampai x tido seharian.. 24 jam tuh.. sebab aku kena siapkan bahagian2 yang tak dibuat langsung atau x bagi info langsung.. aku la kena cari, kena taip, kena compile dalam satu paperwork and then buat slide for presentation. giler kan? aku dah lalui benda ni sejak aku sambung belajar tahun 2006 lagi. geram juga. tapi kalau aku x buat, sapa nak buat? assignment ni kena hantar on dateline dia.. kalau x nanti lecturer taknak terima. silap2 aku pun kantoi sekali..tu la pasal, aku telan je la semuanya... sebab fikir..ini last sem aku, sabar..sabar..

we'll continue later.. :)

19 March 2011

Pray - Justin Bieber with lyrics

I dedicated this song to Japan...to download this song, click at the song title below...
.....

....
Pray - Justin Bieber
....
Ohh Ohh
I just cant sleep tonight
Knowing that things aint right
Its in the papers, its on the tv
Its everywhere that I go
....
Children and crying, Soldiers are dying
Some people don’t have a home
But I know there’s sunshine behind that rain

I know there’s good times behind that pain, hey
Can you tell me how I can make a change
....
I close my eyes and I can see a brighter day
I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray
....
I lose my appetite, knowing kids starve tonight
When I sit up, cause my dinner is still on my plate
Ooo I got a vision, to make a difference
And its starting today
....
Cause I know there’s sunshine behind that rain
I know there’s good times behind that pain, hey
Can you tell me how I can make a change
.....
I close my eyes and I can see a brighter day
I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray for the broken-hearted

.....
I pray for the life not started
I pray for all the ones not breathing
I pray for all the souls that needed pray...
Can you give you give em one today
.....
I just cant sleep tonight
Can someone tell how to make a change?
I close my eyes and I can see a brighter day

I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and I pray
I pray...I pray..
I close my eyes and pray..

18 March 2011

Who You Are - Jessie J with lyrics

i don't really have a time to blog at the moment...and got nothing to blog anyway..hehe.. my everyday life is hectic like always.. busy with life as a wife, a mother, works and as a student..life is hard.. :) and it gets harder because of the loads of assignments and my tesis writing..argghh...but i do agreed that to fullfill your dreams is not gonna be easy..and i'm trying very hard until now..even had to sleep at 3 am and wake up at 5.30 am everyday for the past 4 weeks until now..but i wonder why i'm not getting slimmer..hahaha..and i love this song by Jessie J.. enjoy!
......
.....
Who You Are - Jessie J
.....
i stare at my reflection in the mirror
why am i doing this to myself?
losing my mind on a tiny error
i nearly left the real me on the shelf
no..no..no..no..
.....
to lose it all in the blur of the start
seeing is deceiving
dreaming is believing
it's okay not to be okay
.....
sometimes it's hard, to follow your heart
tears don't mean you're losing
everybody's bruising
just be true to who you are
(who you are...)
....
brushing my hair, do i look perfect?
i forgot what to do to fit the mold, yeah
the more i try the less is working, hey... yeah
'cause everything inside me screams, no, no,no, no..yeah
....
to lose it all in the blur of the start
seeing is deceiving
dreaming is believing
it's okay not to be okay
....
sometimes is hard, to follow your heart
but tears don't mean your're losing
everybody's bruising
there's nothing wrong with who you are
....
yes? he goes, fake shows
like 'wow!', just go, and leave me alone
real talk, real life, good love, goodnight, with a smile
that's my own (that is my own), no....
....
to lose it all in the blur of the start
seeing is deceiving
dreaming is believing
it's okay not to be okay
....
sometimes it's hard, to follow your heart
tears don't mean you're losing
everybody's bruising
just be true to who you are
yeah, yeah, yeah...
....
note: to download this song.. www.4shared.com

15 March 2011

You Are The Best Of My Life - Lee Hyun (8Eight)

This song is from Lee Hyun (8Eight)...very nice song with a hilarious music video..haha.. to download this song, click HERE (link)...

13 March 2011

japan

apa yang jadi kat jepun baru2 ini amat menakutkan dan secara x langsung menginsafkan kita bahawa betapa maju pun sesebuah negara tu, betapa canggih pun ciptaan manusia tu, tetap x mampu nak menandingi kekuasaan Yang Maha Pencipta kan?...bila tengok gambar2 dalam internet, macam gambar kat bawah ni, kita tengok... in the blink of the eyes..everything was gone..dah jadi macam padang jarak padang terkukur...sangat sedih..apatah lagi sekarang ni, kat kawasan yang terjejas sedang menghadapi krisis makanan, tempat tinggal, bekalan air bersih, elektrik dan yang terbaru risiko terdedah pada radiasi dari stesyen nuklear mereka yang musnah sama sekali..nak pulak sekarang jepun masih mengalami musim sejuk.. kesiannya..

aku pun ada sorang kawan di jepun.. alhamdulillah..katanya di kawasan tempat tinggal dia x terjejas sebab dia kat jepun selatan.. dan yang kena tu kat jepun utara..cuma dia tetap rasa gegaran2 akibat dari gempa bumi tu tapi xlah kuat sampai merosakan kediaman atau harta benda. tetiba aku teringat juga kat Aizdean, orang malaysia yang jadi penyanyi kat jepun tu.. entah macam manalah dia agaknya...harapnya dia selamatlah..macam kat malaysia dulu pun dah pernah jadi a few years ago.. masa tu kat penang, terutama kat kawasan batu feringghi yang paling banyak terjejas..ramai yang tengah berkelah menjadi mangsa bencana alam ni.. apa yang aku nak cakap kat sini is.. ambil ikhtibar dari kejadian bencana alam ini.. jalanilah hidup dengan lebih bermakna, sayangi dan hargai orang2 yang penting dalam hidup kita dan jangan lupa pada Allah.. sebab kita x tahu apa yang akan jadi di masa hadapan.. cuma kita boleh berusaha sambil berdoa agar kita sentiasa berada di bawah lindung Yang Maha Kuasa...and for Japan.. we pray for you.. be strong..

A swath of destruction caused by a tsunami is pictured in northern Japan after the magnitude 8.9 earthquake and tsunami struck the area of Minamisanriku,Miyagi Prefecture March 13, 2011. Strong aftershocks continued to shake Japan's main island as the desperate search pressed on for survivors from Friday's massive earthquake and tsunami. State broadcaster NHK said more than 10,000 people may have been killed as the wall of water hit, reducing whole towns to rubble. REUTERS/Kyodo (JAPAN - Tags: DISASTER ENVIRONMENT).

11 March 2011

Sick Enough to Die - MC Mong ft. Mellow

i don't know.. i just love this song..enjoy..:) and for your info, this song has been downloaded for 1.7 million times in 4shared! wow...to download this song, just click HERE..
.....

10 March 2011

notice

i'm on the middle of:

  1. attending course for 2 days - about integrity in public sector
  2. writing my tesis - about social media and internal communication
  3. doing my assignments - for 2 other subject
  4. travelling from penang to kl - every weekend (4 weeks non-stop until 3rd April)
  5. notes reading for midterm test/quiz for 4 subject - when there are classes
  6. preparing for group presentation - for 2 group project
  7. planning for my 'project K'
  8. continuing my 'project L'

yes.. that's my hectic life currently... very interesting right? haha.. thanks guys for stopping by..

07 March 2011

balik kampung

lamanya x balik kampung. sejak balik masa kenduri adik aku bulan 12 tahun lepas..sampai dah masuk bulan 3 baru ada available weekend untuk balik kampung. rindu betul kat mak. walaupun boleh dikatakan tiap2 hari bercakap di telefon atau berbalas sms dengan mak tapi perasaan rindu nak jumpa mak tu tetap ada. bukanlah xnak balik. tapi bak aku kata tadilah.. nak cari weekend yang available tu payah sikit sebab lepas jer kenduri adik aku hari tu, start bulan 1, every weekend aku ada kelas sampailah sekarang.. ada gap sikit masa cny hari tu pun x dapat nak balik kg sebab x available.. pegi kl juga sebab my husband's cousin bertunang pula. mak xdelah merungut.. sebab dia tau anak sulung dia nih weekend jer pegi kelas kat shah alam.. tapi sebagai anak, aku pulak rasa aku macam missing something deep down in my heart.. :)
.....
so memandangkan ada gap minggu ni sebab kelas xde, terus ajak my hubby balik kg. dia sendiri pun ada sebut.. lamanya x balik kg. nak cakap rindu kat mak aku, mesti dia segan...hehehe.. so baliklah kami 3 beranak ke kampung hari sabtu lepas.. yey! kami jer balik weekend ni.. adik2 x balik..my 2nd sis dah balik last week.. so ni giliran kami pulak and next week my 3rd sis pulak kata nak balik.. bergilir2 la balik mengikut kesesuaian cuti masing2 :).. yang tinggal kat kampung tu cuma adik bongsu kami yang bebaru ni patah tangan sebab jatuh motor.. tangan masih bersimen..dia la teman mak kat umah sebab x boleh nak keluar merayau dengan tangan bersimen tu since abah pun bukan lekat kat umah..ada jer aktiviti dia selain kerja.. :P
.....
hari sabtu tu xde aktiviti apa.. sampai kampung pun dah tengahari.. mak dah masak..so apa lagi..ambil pinggan, makan. macam biasalah..mak masak apa pun sedap..setiap orang pun akan kata yang masakan mak dia la yang paling sedap di dunia! hehehe..aku pun rasa camtu jugaklah.. macam anak aku la.. aku masak simple2 pun dia kata; mama ni masak macam chef wan laa.. hahaha.. tu nak kata mama dia ni masak sedap sangatlah! hihi :P.. padahal xde la special apa sangat pun..
.....
hari ahad, pepagi tu kami pegi pasar ahad kat kuala kangsar..ni dah macam aktiviti wajib kalau balik kampung.. sebab best pegi pasar ahad tu.. bukan nak beli apa sangat pun, saja jalan2 tengok macam2 jualan..pastu boleh lepak tepi sungai perak. landskapnya cantik. tapi lupa pulak aku nak bawak kamera...sayang.. kalau x boleh jugak posing2 kat tepi sungai..hehe..tapi mak x ikut sama sebab mak sangat sibuk nak buat kuih. mak aku tu berniaga kat pasar malam tiap2 hari ahad kat kampung aku tu... jadi kami 3 beranak jer la yang pegi. lepas beli barang sket kat pasar ahad, kami beli rojak buah dan lepak tepi sungai perak jap. anak aku pulak ambil kesempatan main kat playground tepi pasar ahad tu. pastu gerak balik umah. mak pun dah pesan jangan makan nasi kat luar sebab dia dah masak.
......
petang tu, lepas makan dan rehat2 kejap, tolong mak pulak. sian mak sorang2 bersilat kat dapur tu. so aku tolong goreng cucur badak ngan karipap. selain dari 2 kuih tu, mak buat kuih lompang, kuih gelang, lepat ubi, lepat labu, lepat pisang, bengkang ubi, lemang, putu piring dan limas. sorang2 jer buat semua tu.. sangat terer! aku? satu kuih pun x reti buat..kuang3..pukul 5 petang mak aku pun kuarlah pegi pasar malam dengan abah aku. kami pulak bersiap2 nak balik penang sambil sebelum tu tolong kemas dapur mak dulu.. kesian kat mak. at least bila mak balik umah, tengok dapur dah clear, lega sket kepenatan dia kan..pukul 6.30 petang kami pun bergerak keluar dari rumah. singgah kat pasar malam dulu jumpa mak dan abah. abah aku tu anggota rela..so bertugas jaga trafik kat pasar malam tu...:) sampai2 tengok kuih mak tinggal dua jenis jer lagi..yang lain dah clear.. :) mak aku tu dah ada peminat setia dia..sebab tu la cepat jer habis kuih mak.. hehehe.. duduk kejap kat gerai mak, pastu kami pun bergerak pulang ke penang dan selamat sampai umah pukul 9.30 malam.
......
itu ajelah citer weekend aku minggu ni. weekend akan datang ni, ada kelas balik macam biasa. oh yer.. 2-3 entry aku sebelum ni semuanya berkenaan dengan super junior kan? perasan tak? biasalah tu.. itu kegilaan sementara aku jer..hehehe.. nanti bila dah boring, aku tukar minat kat artis lain pulak..hahaha.. macam sebelum ni kat jang geun suk (marry me mary)..pastu kat hyun bin..pastu baru super junior.. lepas ni x tau lagi kat sapa.. hahah.. but don't worry..my hubby tu dah biasa dah dengan obsesi wife dia nih..:P

05 March 2011

In My Dream by Super Junior

.......
han'gul

그녀가 돌아오네요 미안하다고 하네요 익숙했던 그리운 그 손길로 어루만져요날 보는 안쓰런 눈길, 듣고 싶던 그 목소리, 다정하게 이젠 울지 말라네요널 내 품에 안으면 사라져 버리고 눈물이 흘러 베개를 적시면난 그제야 잠에서 깨어요 아침은 늘 이렇게….My Love

영원히 이대로 잠들길 바래도, 여전히 그녀로 깨어나도…다시는 꿈꾸지 않기를 바래도, 오늘도 그녀로 나는 잠이 들 수가 있어그녀가 웃고 있네요 너무나 오랜만이죠 그런 모습 그렇게 보고 싶던 나의 그녀죠그녀가 걷고 있어요 어떤 사람과 다정히 내 가슴은 무겁게 내리 눌려요또 난 꿈을 꾼 거죠 식은 땀 흐르고 아파서 기억 조차도 싫은 꿈난 온종일 무엇도 못하고 시간을 보내겠죠 My love

영원히 이대로 잠들길 바래도, 여전히 그녀로 깨어나도….다시는 꿈꾸지 않기를 바래도, 오늘도 그녀로 나는 잠이 들 텐데이제 흐려질 만도 한데 그녀는 점점 짙어가요어제 꿈에서처럼 오늘 내게 와요 이제는 혼자 잠들지 않게

영원히 이대로 잠들길 바래도, 여전히 그녀로 깨어나도….다시는 꿈꾸지 않기를 바래도, 오늘도 그녀로 나는 잠이 들 텐데오늘 그댈 다시 볼 수만 있다면, 그럴 수 있다면, 돌아오면….한번만 네 곁에 잠들 수 있다면, 그럴 수 있다면…그대로 깨지 않고 싶어, 잠이 들 수 있다면


Romanization

[Kyuhyun]

geunyeoga dolaoneyo mianhadago haneyo
iksukhaetdeon geuriun geu songilro eorumanjyeoyo

[Sungmin]
nal boneun ansseuron nungil deutgo sipdeon geu moksori
dajeonghage ijen ulji malraneyo

[Ryeowook]
neol nae pume aneumyeon sarajyeo beorigo
nunmuli heulreo begaereul jeoksimyeon
nan geujeya jameseo ggaeeoyo
achimeun neul ireohge My Love

[Yesung]
yeongwonhi idaero jamdeulgil baraedo
yeojeonhi geunyeoro ggaeeonado

[Yesung]
dasineun ggumguji angireul baraedo
oneuldo geunyeoro naneun jami deulsuga isseo

[Donghae]
geunyeoga utgo itneyo neomuna uraenmanijyo
geureon moseub geureohge bodo sipdeon naui geunyeojyo

[Sungmin]
geunyeoga geotgo isseoyo eoddeon saramgwa dajeonghi
nae gaseumeun mogeobge naeri nulryeoyo

[Yesung]
ddo nan ggumeul ggun geojyo sikeun ddam heureugo
apaseo gieok jochado sileun ggum
nan onjongil mueotdo mothago
siganeul bonaegetjyo My love

[Kyuhyun]
yeongwonhi idaero jamdeulgil baraedo
yeojeonhi geunyeoro ggaeeonado

[Ryeowook]
dasineun ggumguji angireul baraedo
oneuldo geunyeoro naneun jami deultende

[Yesung]
ije heuryeojil mando hande
geunyeoneun jeomjeom jiteogayo

[Kyuhyun]
eoje ggumeseocheoreom oneul naege wayo
ijeneun honja jamdeulji ange

[Ryeowook]
yeongwonhi idaero jamdeulgil baraedo
yeojeonhi geunyeoro ggaeeonado

[Yesung]
dasineun ggumguji angireul baraedo
oneuldo geunyeoro naneun jami deultende

[Kyuhyun]
oneul geudael dasi bolsuman itdamyeon
geureolsu itdamyeon dolaomyeon

[Donghae]
hanbeonman ne gyeote jamdeulsu itdamyeon
geureolsu itdamyeon

[Ryewook]
geudaero ggaeji ango sipeo

[Yesung]
jami deulsu itdamyeon

04 March 2011

hari ini

pagi2 tadi, masa pegi kerja, tali henbag aku putus.. masa tu aku baru langkah yang pertama nak masuk lif setelah menunggu lebih kurang 10 minit..kedebuss!.. dalam henbag tu ada netbook, buku2 dan mcm2 lagi.. alamak!...beg tu aku baru jer pakai seminggu..beli hari jumaat minggu lepas tu (nak jugak bagitau..hehe)..dah pulak, depan orang ramai pulak tuh!..ada la dalam 7 orang yang dok belakang aku nak masuk lif gak since aku orang pertama di depan lif.. uwaaa... dengan muka menten..selamba aku angkat semula beg yang dah tergolek depan lif tuh.. dan masuk terus dok kat dalam sekali.. heheh.. muka relax (control macam xde apa2)... dalam hati.. *&^%$$#@! (masa tu rasa nak nyanyi lagu avril lavigne yang baru WTH tu)..haha.. sampai jer office, terus bawak keluar netbook..on..hati dah cuak..harap2 netbook aku ni sihatlah.. and loading... alhamdulillah.. xde kecederaan..hati kembali normal.. lepas tu baru muhasabah diri..
.....
salah aku jugak.. henbag tu memang la besar. memang boleh sumbat macam2 but still it's a handbag only.. yang aku boh netbook la.. buku2 laa.. purse la.. alat mekap la.. dan banyak lagilah benda dalam tu sapa suruh.. hehehe.. mana la tali dia dapat nak menampung keberatan beg tu kan..dah beli pun henbag murah..ada hati nak soh henbag tu jadi multi-purpose... heheh.. netbook tu jer dah sekilo lebih berat dia.. buku2 pun dah nak sekilo kot.. haha.. belum campur beg mekap lagi.. :P oklah..aku salah.. :) mujur ada beg lappy spare kat office..so balik xdelah seksa henbag murah tu lagi.. kesian dia.. so moral of the story, lain kali, henbag jangan sumbat netbook dan buku2 segala.. heheh..

gambar hiasan.. perhatikan..pakwe aku yg ditengah tu (kemain) :P