Be My Friend :)

21 December 2011

kdrama review: Poseidon


genre: action, romance * episode: 16 * year: 2011 * main cast: Choi Si Won (Super Junior) as Kim Sun Woo, Lee Si Young as Lee Soon Yoon, Lee Sung Jae as Kwon Jung Ryul, Han Jung Soo as Oh Min Hyuk, Jang Woon Taek as Lee Choong Shik, Kil Yong Woo as Oh Yong Gap, Jang Dong Jik as Kang Hoo Min & Yunho (DBSK) as Kang Eun Cheul

Review: Sebuah action drama yang menarik sebab ada Si Won dan Si Young sebagai teraju utama.. :) Ianya menceritakan tentang sekumpulan Korean Coast Guard yang menjaga perairan Korea daripada aktiviti penyeludupan, pemerdagangan manusia dan sebagainya. Kerja diorang ni amat merbahaya dan mempertaruhkan nyawa mereka apabila menjalankan tugas dan menyelesaikan kes2 yang besar. Malah di antara mereka ni ada yang kehilangan keluarga dan kawan2 disebabkan tugas mereka tu.

Ceritanya best tapi watak Yunho (DBSK) dalam drama ni sikit sangat. Dia hanya muncul dalam 2 episode terawal sahaja sebelum dia kemudiannya menyambung kursusnya di luar negara. Sampai habis cerita dah tidak ada lagi cerita mengenai Yunho ini sedangkan dia ada kaitan dengan penjenayah utama dalam drama ni. Tapi apapun, keseluruhannya pada aku drama tetap best dan untuk itu aku bagi 3.5 bintang :)

credit to: www.koreandrama.org

No comments: