Be My Friend :)

04 October 2011

falling in love for the 2nd time



hehe..gelak dulu baca tajuk tuh.. :P

xderlah..aku nak citer pasal kawan aku :)..baru2 ini one of my best friend dapat call from her long lost friend. lebih kurang 15 tahun jugalah hilang tanpa khabar berita. my friend ni is a single mother with 3 kids. her late husband died about 4-5 years ago due to illness. since then until now my friend ni never thought about kawin lagi. but about 2 months ago she received a call from her friend whom she never met for almost 15 years already. mestilah dia terkejut kan. entah macam mana kawan dia tu dapat nombor telefon dia pun dia tak tahu. kawan dia tu pun x mau bagitahu. katanya itu x penting pun coz yang penting sekarang ni, dia dah jumpa dah my friend tu balik setelah berusaha mencari my friend ni bertahun-tahun lamanya. umur dia pun lebih kurang sebaya dengan my friend ni tapi dia belum berkahwin lagilah. katanya sebab belum bertemu dengan pasangan yang sesuai.. dan sebab dia masih ingatkan my friend tu.

sebenarnya my friend tu kenal dan berkawan rapat dengan kawan dia tu masa diorang kerja di tempat yang sama masa zaman remaja diorang dulu. tapi xdelah sampai tahap pakwe-makwe pun. cuma ada la my friend tu kata yang dia memang suka pada kawan dia tu. yer la.. kawan dia tu hensem betul. lebih hensem dari Edika Yusof....aku dah tengok gambar dia..hehe..tapi masa tu my friend ni takut nak serius dengan kawan dia tu sebab kawan dia tu bukan berbangsa melayu. banyak perkara yang dia kena fikirkan. takut dia x boleh nak bimbing pula nanti kawan dia tu dalam Islam dan macam2 lagi. so my friend ni just bertukar tempat kerja di tempat lain dan berpindah dari tempat tinggal dia pada masa itu. so their relationship pun just ended like that. sampailah when she received a call from kawan dia ni semula. and kawan dia pun juga ada tanya why she left him just like that? speechless la my friend ni x tahu nak cakap apa... terkejut badak dia...hehe.

nak dipendekkan cerita...diorang pun kawanlah balik. and kawan kepada my friend ni pun dah tahu yang my friend ni ibu tunggal dan ada anak with her late husband sebelum dia try call my friend dulu. maknanya dia dah tahu dari awal2 lagi. so my friend ni agak2 mesti member2 diorang jugak yang pecah rahsia dan bagi nombor telefon dia pada kawan dia tu. mula2 tu my friend ni ada juga tanya pendapat aku...ok tak kalau dia nak kawan semula dengan kawan dia tu. maksudnya seriously berkawan la. aku bagi full support pada kawan aku tu. sebab aku dah tengok susahnya dia sorang2 besarkan anak2 dia. memang dia masih ada keluarga yang membantu tapi lain. i really think that kita sebenarnya memerlukan pasangan kita juga dalam hidup ini. sebab apa yang kita cerita dengan kawan kita sebenarnya x sama macam kita bercerita pada pasangan kita. betul tak? dia mesti sunyi dan perlukan teman juga nak bercerita pasal perkembangan anak2...isu2 semasa..berkongsi suka duka..so i told her to give them a chance by get to know each other again and just follow the flow. kalau ada kesesuaian pada akhirnya, kawinlah.. gitu..

my friend ni pun sebenarnya x sangka yang kawan dia tu masih ingat pada dia. yer la.. dulu2 pun bukan diorang bercinta pun. just macam teman tapi mesra jer la. sebab kawan dia tu hensem..ramai yang berkenan..dia pulak rasa yang dia ni biasa2 jer...manalah orang nak pandang.. gitu.. :P so bila kawan dia tu bagitau yang sebenarnya dari dulu lagi dia nak serius dengan my friend ni tapi mungkin dia terlambat sangat sampai my friend ni dah lari dulu dari dia..hehe..so sekarang ni diorang macam dah jatuh cinta buat kali kedualah.. gitu :) cuma sekarang ni kena ambil masa jugaklah untuk disesuaikan dengan keadaan. yer la.. kawan my friend tu pun belum masuk Islam.. and my friend pun ada anak2 yang perlu diberi perhatian. bak kata yusrylah..bukan 'bercinta' macam remaja tuh..tapi 'hubungan matang' gitu.. :) and tak salah kan jatuh cinta buat kali kedua pada situasi nih?

aku: doakan segala yang terbaik buat mereka :) and sangat sweet sebenarnya bila kita tahu orang yang kita suka tu sebenarnya juga suka pada kita..hehe..nak pulak orang yang kita suka tu hensem...fuhh..haha..(sila abaikan) :P

No comments: