Be My Friend :)

28 June 2011

we got married (korean reality show)



sebelum kita mulakan entry 'jalan-jalan', kita cerita pasal drama korea dulu yer..hehe..aku kan, sejak dah habis belajar ni, aku sangat free...ye la.. dulu sibuk la setiap waktu nak buat assignment, tesis dan prepared for presentation. sekarang ni, bila semua tu dah x perlu lagi nak dibuat, aku jadi blur sebab banyak sangat masa lapang la pulak..hehe..mati kutu sampai x tau nak buat apa...haha..jadi aku berbalik la semula kepada hobi aku iaitu tengok drama korea..dan yang paling aku suka tengok sekarang ni ialah siri realiti "we got married" di mana artis2 korea ini dipasang2kan untuk menjadi pasangan suami isteri olok2 untuk satu jangka masa tertentu contohnya setahun...so diorang ni akan buat pelbagai aktiviti bersama-sama di samping diorang kena completekan task2 yang diberi kepada diorang melalui mission card yang diberikan dari masa ke semasa...setakat ini aku dah tengok 'adam couple': Jokwon (2AM) & Ga-in (Brown Eyed Girls), 'Sweet Potato Couple': YongHwa (CNBlue) & SeoHyun (SNSD), 'Khuntoria Couple': Nickhun (2PM) & Victoria (f'x) dan 'Woojung Couple': EunJung (T'ara) & Lee Jang Woo (pelakon). Khuntoria couple & Woojung couple belum lagi habis sirinya, sementara Adam couple & Sweet Potato couple dah habis pun. dan setakat ini, pada aku, yang paling best sekali ialah Adam Couple sebab diorang ni sangat kelakar dan sangat sporting.. sayangnya tetiba jer diorang ni dapat mission card yang mengatakan diorang kena tamatkan siri diorang nih..x taulah kenapa..mungkin nak bagi laluan kepada pasangan lain pulak berada di dalam siri ini kot.. sapa yang x pernah tengok, bolehlah give it a try yer.. aku jamin siri ini boleh buat korang tersenyum sorang2 depan pc..hehe.. so boleh tengok online di SINI ataupun kat SINI yer.


picture credit to yahoo.search

3 comments:

Anonymous said...

Love to watch it could the director pring the star Eun hyuk of super junior

arapaima said...

sama la....minat adam couple.....x dak psangan bleh lwan dorang pnya klakar....n romantik cara dorang memang sweet,,,,,nak2 part pgyback n coclat kiss kt hongkong...phewww.... hahahah

marstories said...

arapaima: yay! saya dah ada geng yang suka adam couple juga :)