Be My Friend :)

06 February 2011

movie review: the green hornet

Last saturday, aku pegi tengok citer ni kat midvalley dengan family since aku ada kat kl sejak dari hari khamis lepas. ambil kesempatan cuti cny jalan2 dengan cousin2 di kl. orang kat midvalley memang ramai betul. nak beli tiket wayang pun beratur panjang dan ambil masa yang lama jugak. dari rumah memang x plan nak tengok citer apa. sampai di gsc, terus jer pilih movie yang masih available. so kami tengok citer ni. to tell you the truth, memula memang our expection towards this movie xlah tinggi sebab dah baca review from newspapers yang citer ni x berapa best. but bila dah tengok, citer ni sebenarnya not bad! and as for me, it was entertaining. citernya lawak. banyak scene from this movie yang boleh buat korang ketawa.
.....
Citernya mengenai britt reid lakonan seth rogen yang merupakan anak kepada james reid, publisher akhbar yang sangat kaya. Dia ni playboy dan suka berparti. hidup dia ni berubah lepas bapa dia si james reid tu mati. dia pun x suka bapak dia sebenarnya sebab bapa dia tu sangat tegas dan mengabaikan dia dari dia kecil. Jay Chou pulak memegang watak sebagai kato yang merupakan mechanic kereta bapa britt ni. dia pandai buat kopi dan handal dalam martial art. si britt ni kenal dengan kato pun sebab si britt ni sangat suka minum kopi yang dibuat oleh kato.
......
Lepas kenal dengan kato ni, tercetuslah idea gila si britt ni nak jadi superhero. sebenarnya dia ni cuma nak orang bagi perhatian pada dia jer. sedangkan yang sepatutnya yang jadi superhero adalah si kato tu. kalau nak tahu full story about this movie, korang boleh klik SINI. secara keseluruhannya, x rugilah korang tengok citer ni sebab ianya menghiburkan. lakonan jay chou juga x mengecewakan. cuma watak heroin citer ni, cameron diaz sepatutnya boleh dikembangkan lagi sebab scene yang melibatkan dia sikit sangat. so dari 5 bintang, aku bagi 3 1/2 bintang.

No comments: