Be My Friend :)

03 February 2011

korean drama: Secret Garden (review & ost)


Title: Secret Garden
Genre: romantic, fantasy, comedy & melodrama
Episode: 20 + 1 special
Cast: Hyun Bin (Kim Joo Won), Ha Ji Won (Gil Ra Im), Yoon Sang Hyun (Oska/Choi Woo Young), Kim Sa Rang (Yoon Seul) & Lee Philip (Im Jong Soo)
.....
Review: Korang dah tengok drama ni? belum? drama ni sangat best! kalau korang jenis yang memang suka tengok drama korea/jepun macam aku, aku cadangkan tengok citer nih. sangat menarik dari segi jalan ceritanya. pelakonnya juga best! memang first time aku nak tengok citer ni pun sebab ada Hyun Bin. tapi bila dah tengok episode2 yang terawal, dah nampak dah citer ni memang menarik. Hyun Bin dalam drama ini berlakon sebagai orang kaya. dia president sebuah kompleks membeli belah yang besar. sepupu dia iaitu Oska atau nama sebenarnya Choi Woo Young lakonan Yoon Sang Hyun pulak seorang penyanyi terkenal. Masa dia cuba nak selesaikan masalah yang melibatkan sepupu dia si Oska ni, secara x sengaja dia berkenalan dengan heroin citer ni iaitu Gil Ra Im lakonan Ha Ji Won yang merupakan seorang stuntwoman. dari awal lagi Ra Im ni xdelah suka dengan Joo Won ni sebab dia rasa Joo Won ni berlagak sangat. tapi Joo Won ni pulak rasa Ra Im ni amat menarik sebab langsung x terpikat dengan dia dan x heran pun kat dia walaupun dia kaya. dia suka la kacau si Ra Im ni. niat dia cuma nak main2 aje pun. sebab dia yakin yang dia xkan terpikat dengan orang macam Ra Im ni.. yer la.. x sama standard dengan dia. tapi dengan x sengaja, dia jatuh cinta kat Ra Im ni jugak. Ra Im ni pun, jatuh cinta jugak dengan Joo Won tapi xnak mengaku. diorang jadi rapat masa secara x sengaja diorang tertukar soul antara satu sama lain. masa tu masing2 kena bergantung antara satu sama lain. banyak scene2 yang menarik dan melucukan sepanjang diorang ni tertukar body ni. dan bila dah masing2 mengaku suka satu sama lain, halangan lain pulak diorang kena tempuhi. keluarga Joo Won x suka dengan Ra Im ni. macam2 la mak Joo Won ni buat untuk pisahkan diorang. endingnya, korang kena tengok sendiri. setakat aku citer jer mesti x cukup punya. untuk drama ni, aku bagi 4 1/2 bintang dari 5 bintang! :)
....
Ost: Lagu2 best dalam drama ni (klik pada tajuk lagu untuk dengar/download lagu)
.....
......
p/s: Drama lain lakonan Hyun Bin yang best: Kim Sam Soon, Snow Queen, World Within Us, The Millionaire First Love = semua ni aku dah tengok :)

2 comments:

Anonymous said...

it is an new story that been plaied by beatiful actor and actoress

Anonymous said...

I think this drama has it all, love U sinariste